Σπαγγέτι αματριτσιάνα με κόκκινο κρασί
Για τους λάτρεις της κλασικής ιταλικής κουζίνας. Γιατί δεν είναι ανάγκη να πηγαίνουμε στην Ιταλία, μπορούμε και μόνοι μας!
Υλικά (2 μερίδες)
2 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
1 μέτριο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
4 φέτες μπέικον
1/2 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
100 ml κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
1 μέτριο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
4 φέτες μπέικον
1/2 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
100 ml κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο. Η ποσότητα του ελαιόλαδου να μην είναι μεγάλη, καθώς βγάζει και το ίδιο το μπέικον λίπος. Αφαιρούμε το μπέικον και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι και 30 δευτερόλεπτα και πριν να το σβήσουμε με το κρασί προσθέτουμε και το σκόρδο. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό για να βράσει η σάλτσα για 15 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε το μπέικον για 5 λεπτά.Έχουμε ήδη βράσει τα μακαρόνια και αφού τα σουρώσουμε μπορούμε προαιρετικά να τα ανακατέψουμε με τη κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τη σάλτσα μας και ανακατεύουμε. Συνοδεύουμε με παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι πικάντικο (κατά προτίμηση Κεφαλλονιάς).