Μπουκατίνι αματριτσιάνα με σάλτσα από ψητά ντοματίνια
Το μυστικό της συνταγής είναι η διαδικασία της σάλτσας που φτιάχνεται με τα ντοματίνια ψητά στο φούρνο.
Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ. μπουκατίνι
100 γρ. μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
250 γρ. μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
300 γρ. ντοματίνια
2 ντομάτες φρέσκες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
40 γρ. κρεμμύδι ξηρό κομμένο σε λεπτές φέτες
90 γρ. τυρί πεκορίνο ρομάνο
4-6 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές βαλσαμικό ξύδι
τσίλι
αλάτι, πιπέρι.
100 γρ. μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
250 γρ. μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
300 γρ. ντοματίνια
2 ντομάτες φρέσκες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
40 γρ. κρεμμύδι ξηρό κομμένο σε λεπτές φέτες
90 γρ. τυρί πεκορίνο ρομάνο
4-6 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές βαλσαμικό ξύδι
τσίλι
αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
1. Βάζουμε τα ντοματίνια σε ένα ταψί, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη, αλάτι, θυμάρι και περίπου 5 κουταλιές ελαιόλαδο, τα ψήνουμε στο φούρνο για 1,5 ώρα στους 80°C, έπειτα κρατάμε μερικά για ντεκόρ και τα υπόλοιπα τα χτυπάμε στο μπλέντερ με αλάτι, αν χρειάζεται, και πιπέρι.2. Σε μια κατσαρόλα τηγανίζουμε το μπέικον με ελαιόλαδο μέχρι να ξεροψηθεί και να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε με ένα τρυπητό κουτάλι και το βάζουμε στην άκρη.
3. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε μαζί το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις μελιτζάνες. Κατόπι σβήνουμε με το βαλσαμικό ξύδι, το οποίο βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί, προσθέτουμε το τσίλι και τις φρέσκες ντομάτες. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5-6 λεπτά.
4. Παράλληλα βράζουμε τα μπουκατίνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμα, τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το μπέικον, το πεκορίνο, τα υπόλοιπα υλικά και τη σάλτσα από τα ψητά ντοματίνια, ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν καλά και σερβίρουμε.