Υλικά (6 μερίδες)
300 γρ. μοσχαρίσιο πόδι
30 γρ. λαρδί
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι πάπρικα
αλάτι κατά τη γεύση
1/2 κουταλάκι σπόροι από κάρο
3-4 πιπερόσποροι μαύροι
1 μέτριο καρό κομμένο στα τέσσερα
1 μέτριο δαυκί κομμένο στα τέσσερα
1-2 γλυκές πιπεριές paprika ολόκληρες
500 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες
30 γρ. λαρδί
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι πάπρικα
αλάτι κατά τη γεύση
1/2 κουταλάκι σπόροι από κάρο
3-4 πιπερόσποροι μαύροι
1 μέτριο καρό κομμένο στα τέσσερα
1 μέτριο δαυκί κομμένο στα τέσσερα
1-2 γλυκές πιπεριές paprika ολόκληρες
500 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες
Εκτέλεση
1. Κόβουμε το κρέας και τις πατάτες σε κομμάτια των 2 εκ. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λαρδί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει χρυσοκίτρινο, αλλά όχι σκούρο. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε την πάπρικα, το κρέας, αλάτι και 1,2 λίτρα νερό. Προσθέτουμε το κάρο και τους πιπερόσπορους μέσα σε ένα σάκο από τουλουπάνι, για να μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα, πριν σερβίρουμε τη σούπα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε. Μετά από 30 λεπτά προσθέτουμε τα καρότα, το δαυκί και τις πιπεριές πάπρικα. Όταν το κρέας γίνει σχεδόν τρυφερό (περίπου σε άλλα 30 λεπτά), προσθέτουμε τις πατάτες. Όταν όλα τα συστατικά γίνουν τρυφερά, το φαγητό είναι έτοιμο. Μπορούμε να το σερβίρουμε αμέσως ή να το ξαναζεστάνουμε όταν θέλουμε.2. Σερβίρουμε μαζί με ξηρή καυτερή πάπρικα σε ένα χωριστό μπολ, που μπορεί ο καθένας να βάλει στη σούπα του κατά τη γεύση. Για τη σούπα αυτή είναι απαραίτητο λευκό γαλλικό ψωμί. Το γκούλας συχνά σερβίρετε σε σκεύος που βράζει στο τραπέζι.