Υλικά (6 μερίδες)
2 μέτρια αγγούρια
200 γρ. κρέμα γάλακτος
500 γρ. σολομός φρέσκος κομμένος σε κύβους-μπουκιές
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ξερό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
λίγος χυμός λεμονιού
1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν ή κατά τη γεύση
αλάτι κατά τη γεύση
200 γρ. κρέμα γάλακτος
500 γρ. σολομός φρέσκος κομμένος σε κύβους-μπουκιές
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ξερό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
λίγος χυμός λεμονιού
1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν ή κατά τη γεύση
αλάτι κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίζουμε τα αγγούρια και τα κόβουμε στα δυο. Με το κουταλάκι αφαιρούμε σπόρους και υγρό εσωτερικό, τα κόβουμε σε λωρίδες και μετά σε μικρούς κύβους. Το σοτάρουμε στο βούτυρο μαζί το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει.2. Σοτάρουμε χωριστά με λίγο βούτυρο τα κομμάτια του σολομού μέχρι να γίνουν.
3. Προθερμαίνουμε τα πιάτα στο φούρνο. Όταν βράσει το αγγούρι το λιώνουμε στο μίξερ, προσθέτουμε αλάτι, καγιέν και το άνηθο. Μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί κατά τι η ποσότητα και να γίνει παχύρρευστη. Προσθέτουμε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Βάζουμε το σολομό στα ζεσταμένα πιάτα και ρίχνουμε τη σούπα. Προσθέτουμε ένα κλαράκι φρέσκο άνηθο στο κάθε πιάτο και σερβίρουμε.