Υλικά (6 μερίδες)
8 αυγά
3 ντομάτες ώριμες μεγάλες
250 γρ. γραβιέρα
1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. αλεύρι
λίγη τριμμένη φρυγανιά
αλάτι, πιπέρι
3 ντομάτες ώριμες μεγάλες
250 γρ. γραβιέρα
1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. αλεύρι
λίγη τριμμένη φρυγανιά
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε σε χοντρά κυβάκια, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε σουρωτήρι. Τις πιέζουμε με το χέρι να φύγουν τα υγρά τους και τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά, περίπου 10' (πριν τις χρησιμοποιήσουμε τις πιέζουμε και πάλι). Χτυπάμε τα αυγά σε μεγάλο μπόλ και προσθέτουμε την γραβιέρα τριμμένη, το βασιλικό, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος ρίχνουμε και τις ντομάτες. Βάζουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζουμε με την φρυγανιά και ψήνουμε μέχρι το σουφλέ να ροδίσει.Σερβίρετε ζεστό!