Σάντουιτς μοτσαρέλας με ντομάτα
Ένας πεντανόστιμος τρόπος σερβιρίσματος της μοτσαρέλας - το τυρί τραβιέται έξω σε λιωμένους σπάγκους καθώς δαγκώνουμε το σάντουιτς.
Υλικά (4 μερίδες)
200 γρ. τυρί μοτσαρέλα
4 φέτες προσούτο
8 φέτες λευκό ψωμί 2 ημερών μόνο η ψίχα
βούτυρο για άλειμμα
αλάτι και πιπέρι
1 κρεμμύδι κομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
400 γρ. κονσέρβα με ξεφλουδισμένες ντομάτες
2 κουταλιές τοματοπολτός
4 φέτες προσούτο
8 φέτες λευκό ψωμί 2 ημερών μόνο η ψίχα
βούτυρο για άλειμμα
αλάτι και πιπέρι
1 κρεμμύδι κομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
400 γρ. κονσέρβα με ξεφλουδισμένες ντομάτες
2 κουταλιές τοματοπολτός
Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον τοματοπολτό, νερό και αλατοπίπερο. Αφήνουμε να πάρει βράση, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Κρυώνουμε λίγο τη σάλτσα, τη λιώνουμε στο μπλέντερ ή την περνάμε από σήτα, μέχρι να γίνει ομοιόμορφη.2. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε 4 φέτες όσο πιο μεγάλες γίνεται. Αν το τυρί είναι ένα τετράγωνο κομμάτι, το κόβουμε σε 8 φέτες. Κόβουμε γύρω-γύρω τις φέτες από το προσούτο στο ίδιο μέγεθος με το τυρί.
3. Βουτυρώνουμε ελαφρά το ψωμί και με το τυρί και το προσούτο φτιάχνουμε 4 σάντουιτς, πιέζοντας καλά τις ακμές ώστε να ενωθούν. Αν θέλουμε, στο σημείο αυτό, μπορούν να κοπούν στη μέση. Τα καλύπτουμε με πλαστικό φύλλο και τα παγώνουμε.
5. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή φριτέζα, μέχρι μόλις να αρχίσει να καπνίζει ή μέχρι ένας κύβος ψωμιού να γίνεται σκούρος χρυσός σε περίπου 20 δευτερόλεπτα. Σερβίρουμε τα σάντουιτς ζεστά.