Πιπεριές κρασάτες 3 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤ.
Πιπεριές κρασάτες
 
 

Υλικά (2-4 μερίδες)

8 μεγάλες πιπεριές σε διάφορα χρώματα
1/2 λίτρο κρασί (λευκό ξηρό)
1/4 λίτρο νερό
4 κουταλιές πελτέ ντομάτας
κόκκους πιπέρι και μπαχάρι
1 κλωνάρι θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
ξύσμα λεμονιού
6 κουταλιές λάδι
αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τους σπόρους και τις κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες. Τις στρώνουμε σε κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με το κρασί και τη ντομάτα με το νερό. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει 30 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τις πιπεριές σε πιατέλα και τις σερβίρουμε κρύες.
3 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες