Πεταλούδες με προσούτο παρμας 1 ψήφοι

Πεταλούδες με προσούτο παρμας
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


250 γρ. ζυμαρικό πεταλούδες
25 γρ. βούτυρο
2 κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
125 γρ. μανιτάρια στρογγυλά κομμένα στη μέση
375 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές λωρίδες μήκους 5 εκ.
75 γρ. προσούτο Πάρμας σχισμένο σε κομμάτια
200 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
75 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
φρέσκος βασιλικός για γαρνίρισμα.

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Λιώνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια για 6-8 λεπτά ανακατεύοντας που και που.
3. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το προσούτο, την κρέμα, την παρμεζάνα και πιπέρι κατά τη γεύση. Τα ζεσταίνουμε καλά, τα μεταφέρουμε σε μια ζεσταμένη πιατέλα σερβιρίσματος και γαρνίρουμε με το βασιλικό.
4. Σερβίρουμε αμέσως με μια σαλάτα λαχανικών ανάμικτη.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες