Υλικά (4-6 μερίδες)
1 κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες
500 γρ. πένες
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένο σε κύβους
1 κονκασέ ντομάτας
250 γρ μαλακό κασέρι τριμμένο (κατά προτίμηση Λογκάδι) κρατάμε λίγο για να το ρίξουμε πάνω από την μπεσαμέλ
2 αυγά
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
1 δόση έτοιμη μπεσαμέλ
λίγη τριμμένη φρυγανιά
λίγο βούτυρο
500 γρ. πένες
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένο σε κύβους
1 κονκασέ ντομάτας
250 γρ μαλακό κασέρι τριμμένο (κατά προτίμηση Λογκάδι) κρατάμε λίγο για να το ρίξουμε πάνω από την μπεσαμέλ
2 αυγά
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
1 δόση έτοιμη μπεσαμέλ
λίγη τριμμένη φρυγανιά
λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα τις πένες αλ τεντε. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα πράσα με τον ακόλουθο τρόπο:Τσιγαρίζουμε τα πράσα, και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνουμε να μαραθούν και αυτά. Μόλις είναι έτοιμα βάζουμε την ντομάτα και προσθέτουμε λίγο νερό να πάρει μία βράση. Το μείγμα είναι έτοιμο όταν έχουν μαλακώσει τα πράσα.
Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει για 10 λεπτά προσθέτουμε τις πένες το κασέρι και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί που έχουμε βάλει και φρυγανιά.
Βάζουμε και τη μπεσαμέλ ή τη σάλτσα από γιαούρτι. Τελειώνουμε με το κασέρι τη φρυγανιά και το βούτυρο (σε περίπτωση που κάνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού δε βάζουμε βούτυρο)
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40λεπτα μέχρι να πιάσει κρούστα και να ροδίσει
Σημ: Για αυτούς που το προτιμούν πιο ελαφρύ αντικαθιστούν την μπεσαμέλ με σάλτσα γιαουρτιού : 500 γρ γιαούρτι light, 2 αυγά και λίγο ελαιόλαδο (φρυγανιά και κασέρι για να κάνει κρούστα)
|