Υλικά
6 κρόκοι αυγών
150 γρ. ζάχαρη
50 γρ. νερό
30 γρ. μέλι
7 κουτ. σούπας κοφτές κακάο
20 μπισκότα Μιράντα
σταγόνες σοκολάτας
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί με 200 γρ. ζάχαρη
Για τη σάλτσα σοκολάτας:
150 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. ζάχαρη
50 γρ. νερό
30 γρ. μέλι
7 κουτ. σούπας κοφτές κακάο
20 μπισκότα Μιράντα
σταγόνες σοκολάτας
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί με 200 γρ. ζάχαρη
Για τη σάλτσα σοκολάτας:
150 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Βράζουμε τη ζάχαρη με τα 50 γρ. νερό και συγχρόνως χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ. Μόλις το νερό με τη ζάχαρη γίνουν παχύ σιρόπι (όχι καραμέλα), αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και σιγά, σιγά ρίχνουμε αυτό το μείγμα μέσα στο μίξερ με τα αυγά οπού συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να φουσκώσει και να κρυώσει. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το κακάο, ανακατεύουμε καλά και στο τέλος ρίχνουμε τη σαντιγί και προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης ή μεταλλική στην οποία έχουμε στρώσει μεμβράνη ώστε να ξεκολλήσει εύκολα μετά. Κόβουμε τα μπισκότα σε 4 κομμάτια και τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το διατηρούμε στην κατάψυξη.Για τη σάλτσα:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε την κουβερτούρα ανακατεύοντας καλά να ομογενοποιηθούν.
Σερβίρουμε κατά προτίμηση, ζεστή τη σοκολάτα, κρύο το παρφέ.