Υλικά (5 μερίδες)
5 κολοκύθια για γεμιστά
2 κ.σ. λάδι
Για τη γέμιση:
250 γρ. κιμά
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 τραμμένες ντομάτες
αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός ψιλοκομμένος
Για τη μπεσαμέλ:
3 κ.σ. αλεύρι
2 ποτήρια γάλα
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
1 κ.σ. βιτάμ
2 κ.σ. τυρί τριμμένο
2 κ.σ. λάδι
Για τη γέμιση:
250 γρ. κιμά
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 τραμμένες ντομάτες
αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός ψιλοκομμένος
Για τη μπεσαμέλ:
3 κ.σ. αλεύρι
2 ποτήρια γάλα
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
1 κ.σ. βιτάμ
2 κ.σ. τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με βραστό νερό ζεματάμε τα κολοκύθια μέχρι να μαλακώσουν. Τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος, τα αδειάζουμε και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Σε τηγάνι βάζουμε το κιμά με το κρεμμύδι και τα αφήνουμε να σοταριστούν. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τις ντομάτες, το μαϊντανό και λίγο νερό. Αφήνουμε να βράσουν καλά και γεμίζουμε τα κολοκύθια.Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ διαλύοντας το αλεύρι στο γάλα και τα βάζουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το βούτυρο και το τυρί. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε τα κολοκύθια πάνω από το κιμά. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Η συνταγή ανήκει στην κατηγορία για διαβητικούς, εάν πάσχεται όμως από μία τέτοια πάθηση σας τονίζουμε να συμβουλεύεστε πάντα τον ιατρό σας πριν δοκιμάζετε μία νέα συνταγή, δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.