Μελιτζάνες παπουτσάκια με κοτόπουλο και τυριά
Μοναδική γεύση που ξετρελαίνει τους πάντες, ακόμη και τα παιδιά!!!
Υλικά (6 μερίδες)
6 μελιτζάνες (φλάσκες) μεγάλες
1 κοτόπουλο μικρό
2 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές πράσινες
4-5 μανιτάρια φρέσκα (πλευρώτους)
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
λίγο λάδι καλό
λάδι για τηγάνισμα
κεφαλογραβιέρα και μοτσαρέλα τριμμένη
φρυγανιά τριμμένη
1 κούπα κρασί λευκό
1 κοτόπουλο μικρό
2 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές πράσινες
4-5 μανιτάρια φρέσκα (πλευρώτους)
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
λίγο λάδι καλό
λάδι για τηγάνισμα
κεφαλογραβιέρα και μοτσαρέλα τριμμένη
φρυγανιά τριμμένη
1 κούπα κρασί λευκό
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι και μόλις κάψει λίγο αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις πασπαλίζουμε μέσα στην φρυγανιά. Τις τηγανίζουμε ελαφρώς και τις στεγνώνουμε πάνω σε ένα χαρτί κουζίνας.Ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το σκόρδο (όλα ψιλοκομμένα). Τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να πιει όλα τα υγρά.
Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και τις γεμίζουμε από πάνω με το κοτόπουλο. Βάζουμε τα τυριά και από πάνω πολύ λεπτές φέτες τομάτας. Ρίχνουμε πολύ λίγη ρίγανη σε κάθε παπουτσάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!