Παγωτό χωρίς παγωτομηχανή 4 ψήφοι

Από ΣΟΦΙΑ Σ.
Παγωτό χωρίς παγωτομηχανή
Η παρακάτω συνταγή μπορεί χρησιμοποιηθεί σαν βάση για να φτιάξετε όποια γεύση παγωτού θέλετε. Π.χ. για παγωτό κούκις, προσθέτετε μπισκότα κούκις, για παγωτό βανίλια ρίχνετε 2 βανίλιες, για παγωτό σοκολάτα προσθέτετε σκόνη κακάο και τριμμένη κουβερτούρα και ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας!
 
 

Υλικά

1 ερμόλ (κουτί φυτική συνταγή morfat ή όποια άλλη θέλετε)
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ καλά το ερμόλ να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε το εβαπορέ και το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα λίγο ακόμα. Όταν το μίγμα μας έχει ομογενοποιηθεί πλήρως το παγωτό είναι έτοιμο. Προσθέτουμε τη γεύση που θέλουμε ή το αφήνουμε και έτσι, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στη κατάψυξη. Αν θέλουμε να αποφύγουμε τους κρυστάλλους πρέπει να το χτυπήσουμε άλλες 2-3 φορές με το σύρμα κατά διαστήματα.
2 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες