Υλικά (6 μερίδες)
2 πιπεριές ψητές
175 γρ ελιές χωρίς κουκούτσια
6 φλιτζ φρέσκο σπανάκι ή ρόκα, πλυμένο, χωρίς του σκληρούς μίσχους
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
μαύρο πιπέρι φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση
1 κονσέρβα αντζούγες (60 γρ) στραγγισμένες
1/3 φλιτζ ελαιόλαδο (υπερπαρθένο)
250 γρ πέννες ή άλλο ανάλογο σχήμα ζυμαρικού
τυρί παρμεζάνα χοντροκομμένη για γαρνίρισμα (προαιρ.)
Εκτέλεση
1. Κόβουμε τις ψητές πιπεριές κατά μήκος σε λωρίδες πλάτους 8 χιλιοστών.2. Χοντροκόβουμε τις ελιές.
3. Βάζουμε το σπανάκι (ή τη ρόκα) σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε από πάνω το σκόρδο και βάζουμε μπόλικο πιπέρι μαύρο. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις ελιές. Τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί.
4. Κόβουμε τις αντζούγες στη μέση σταυρωτά και τις βάζουμε στο μίγμα του σπανακιού. Ανακατεύουμε το μίγμα με το ελαιόλαδο.
5. Βράζουμε, στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με ζεστό νερό, ξαναστραγγίζουμε το ζυμαρικό και το ανακατεύουμε με το μίγμα του σπανακιού. Σερβίρουμε αμέσως, ρίχνοντας χοντροτριμμένη παρμεζάνα, αν θέλουμε.