Υλικά (6 μερίδες)
1/2 κιλό πένες
1/2 κιλό σπαράγγια πράσινα
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλ. του καφέ κρέμα γάλακτος
2 κουτ. της σούπας φρέσκο βούτυρο
1 φλ. του τσαγιού τυρί τριμμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
1/2 κιλό σπαράγγια πράσινα
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλ. του καφέ κρέμα γάλακτος
2 κουτ. της σούπας φρέσκο βούτυρο
1 φλ. του τσαγιού τυρί τριμμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα σπαράγγια. Τα ζεματάμε για 5 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό και κατόπιν τα σουρώνουμε. Σοτάρουμε τα σπαράγγια σε 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο, τα πιπερώνουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα αφήνουμε.
3. Σουρώνουμε τις πένες. Έπειτα, τις ξαναβάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και τις περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος, το τυρί, το μοσχοκάρυδο και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά ώστε το μείγμα να είναι ομοιογενές. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα σπαράγγια κομμένα στα δύο ή στα τρία, μαζί με το βούτυρο του τηγανιού. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε τις πένες ζεστές.