Υλικά
4 μελιτζάνες φλάσκες
αλεύρι
5 μεγάλες πατάτες
10 κολοκύθια πράσινα
1,5 κιλό κιμά
αλάτι, πιπέρι
μοσχοκάρυδο
κανέλα, κρεμμύδι, σκόρδο
αλμυρό τυρί, γαλέτα, τοματοπολτό
1 φλυτζάνι λάδι
Υλικά για την κρέμα:
3 κουταλιές βούτυρο
7 κουταλιές ζεστό γάλα όσο πάρει
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
2 αυγά για το τέλος
αλεύρι
5 μεγάλες πατάτες
10 κολοκύθια πράσινα
1,5 κιλό κιμά
αλάτι, πιπέρι
μοσχοκάρυδο
κανέλα, κρεμμύδι, σκόρδο
αλμυρό τυρί, γαλέτα, τοματοπολτό
1 φλυτζάνι λάδι
Υλικά για την κρέμα:
3 κουταλιές βούτυρο
7 κουταλιές ζεστό γάλα όσο πάρει
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
2 αυγά για το τέλος
Εκτέλεση
1. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε ένα τρυπητό για 2 ώρες να στραγγίξουν.2. Παράλληλα τηγανίζουμε σε λεπτές φέτες τις πατάτες και τα κολοκύθια.
3. Στρώνουμε σε ένα ταψί μέτριο κάτω τις πατάτες, ένα στρώμα κολοκύθια και επάνω τις μελιτζάνες τις οποίες έχουμε ήδη τηγανίσει.
4. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι, ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ροδίζουμε. Προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί. Σε λίγο ρίχνουμε και τον τοματοπολτό και αφήνουμε να σιγοβράσουν σκεπασμένα. Μόλις πιει τα υγρά του απλώνουμε τον κιμά πάνω από τις μελιτζάνες στο ταψί. Απλώνουμε τελικώς επάνω από τον κιμά μια κρέμα μπεσαμέλ ή για πιο ελαφρά μια σάλτσα άσπρη.
5. Χτυπάμε με 2 κουταλιές νερό 2 αυγά και περιχύνουμε την κρέμα. Πασπαλίζουμε με αλμυρό τριμμένο τυρί και λίγο γαλέτα και φουρνίζουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα.