Μπουγάτσα 29 ψήφοι

Μπουγάτσα
 
 

Υλικά

1 πακέτο φύλλο
4 φλιτζ. γάλα
1 φλιτζ. ζάχαρη
3/4 φλιτζ. σιμιγδάλι
4 αυγά
2 βανίλιες
1 φλιτζ. βούτυρο
ζάχαρη άχνη
κανέλλα

Εκτέλεση

1. Βάζουμε το γάλα να κάψει. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
2. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και την βανίλια και ανακατεύουμε.
3. Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Στρώνουμε τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο. -Απλώνουμε τη γέμιση. Στρώνουμε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο. Διπλώνουμε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί. Χαράζουμε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλουμε και ραντίζουμε με βούτυρο.
5. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30-40 λεπτά ή μέχρι να ξανθύνει το φύλλο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα
4 αστέρια από 29 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες