Υλικά
8 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
2 κρεμμύδια σε φετούλες
1 κιλό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο καλά κομμένο σε μερίδες
1 ποτήρι νερού γάλα
5-6 κ .σ. λάδι
2 κρεμμύδια σε φετούλες
1 κιλό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο καλά κομμένο σε μερίδες
1 ποτήρι νερού γάλα
5-6 κ .σ. λάδι
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τα υλικά σας. Το μπακαλιάρο τον ξαρμυρίζετε από την προηγούμενη μέρα σε νερό.Σε ένα πυρίμαχο ταψί βάζετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Πασπαλίζετε με πιπέρι, ρίχνετε το λάδι και ανακατεύετε καλά. Βάζετε το ταψί στον φούρνο και ψήνετε στους 180 ℃, μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμα. Αφαιρείτε από το ταψί τις μισές πατάτες, βάζετε τον μπακαλιάρο πάνω σε αυτές και από πάνω αυτές που αφαιρέσατε. Ρίχνετε και το γάλα και ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να ροδίσει η επιφάνεια.
Επειδή ο μπακαλιάρος είναι πάντα αλμυρός όσο και να τον ξαρμυρίσουμε, καλό είναι να δοκιμάσετε στο τέλος αν χρειάζεται αλάτι.