Υλικά
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
2 κ. γ. ξερό βασιλικό
2 κρόκοι αυγών
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
4 κ. σ. μαγιονέζα
2 κ. σ. κάππαρη
1 κ. γ. μουστάρδα
2 κ. σ. χυμό λεμονιού
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε φέτες
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
4 ψωμάκια για μπέργκερ
1 μπάλα μοτσαρέλα
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
2 κ. γ. ξερό βασιλικό
2 κρόκοι αυγών
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
4 κ. σ. μαγιονέζα
2 κ. σ. κάππαρη
1 κ. γ. μουστάρδα
2 κ. σ. χυμό λεμονιού
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε φέτες
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
4 ψωμάκια για μπέργκερ
1 μπάλα μοτσαρέλα
Εκτέλεση
Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά με τα 5 πρώτα υλικά και τον ζυμώνετε. Πλάθετε τα μπέργκερ και τα ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι 3 με 4 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Στο μεταξύ ανακατεύετε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα με το χυμό λεμονιού, την κάππαρη και τη μουστάρδα. Κόβετε την μοτσαρέλα σε 4 φέτες. Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση, βάζετε από μία φέτα μοτσαρέλα, λίγη ντομάτα και ακουμπάτε από πάνω το μπέργκερ.Βάζετε τις φέτες του κρεμμυδιού και περιχύνετε τα μπέργκερ με το μείγμα της μαγιονέζας. Σκεπάζετε και σερβίρετε.
-Ο ιδανικός κιμάς για μπιφτέκια και μπέργκερ είναι ο λάπα. Τα μπέργκερ θέλουν γρήγορο ψήσιμο για να μην στεγνώσουν και χάσουν την νοστιμιά τους.
|