Μακαρονάκι με γαρίδες και μυρωδικά 2 ψήφοι

Μακαρονάκι με γαρίδες και μυρωδικά
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

2 κουταλιές ελαιόλαδο
6-8 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
1 κλαράκι φρέσκο θυμάρι (1/4 κουταλάκι ξηρό)
1 δαφνόφυλλο
1/4 βολβού φινόκιο κομμένος σε φέτες κατά μήκος (χωρίς τις κορυφές)
500 γρ.μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
1/3 φλιτζ. κονιάκ
1/2 φλιτζ. beurre blanc (βλ. παρακάτω)
Χυμός και τριμμένη φλούδα από 1 πορτοκάλι
Αλάτι και φρεσκοαλεσμένο λευκό πιπέρι
1 κουταλιά ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
500 γρ.μακαρονάκι ή κοχύλι βρασμένο και στραγγισμένο

BEURRE BLANC:

3 κουταλιές λευκό ξύδι
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
2 κουταλιές φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι σπόροι από άσπρο πιπέρι κοπανισμένοι
1,5 κουταλιά παχιά κρέμα
12 κουταλιές βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια
Αλάτι κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, μέχρι να καπνίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, το δαφνόφυλλο και το φινόκιο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το κονιάκ. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τη βγάζουμε αμέσως από τη φωτιά. Την αφήνουμε για 3-4 λεπτά, ενώ ζεσταίνουμε τη σάλτσα.
2. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το beurre blanc με το χυμό
και τη φλούδα πορτοκαλιού. Βάζουμε αλατοπίπερο. Το βγάζουμε από τη
φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας τον βασιλικό. Σερβίρουμε τις γαρίδες
ρίχνοντας πάνω στο ζυμαρικό τη σάλτσα.

BEURRE BLANC:

Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε το ξύδι, το κρασί, το κρεμμυδάκι και το άσπρο πιπέρι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ώσπου το μίγμα να μειωθεί σε 2 κουταλιές. Προσθέτουμε την κρέμα και βράζουμε για 2 λεπτά. Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα ένα-ένα τα κομμάτια από το βούτυρο. Προσθέτουμε αλάτι κατά τη γεύση και τη χρησιμοποιούμε ή τη σερβίρουμε αμέσως π.χ. με ζυμαρικό ή ρύζι.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες