Μακαρονάδα του αγρού (pasta rustica)
Η Pasta Rustica υπάρχει σε άπειρες παραλλαγές. Η παρούσα είναι από τις πιο πλούσιες και χορτοφαγική.
Υλικά (4 μερίδες)
1 κουταλιά ελαιόλαδο
7 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
1 κονσέρβα των 800 γρ. πουρέ ντομάτας
1 κονσέρβα των 150 γρ. τοματοπολτός
1/2 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
1,5 κουταλάκι βασιλικός ξηρός
1,5 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
18 μικρές μαύρες ελιές ξεσποριασμένες
16 μικρές πράσινες ελιές ξεσποριασμένες
1/4 φλιτζάνι ψητές κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κονσέρβα των 400 γρ. καρδιές αγκινάρας σε νερό, στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζάνι μαϊντανός κομμένος
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο κατά τη γεύση
500 γρ. ζυμαρικό κοχυλάκι ή νιόκι ή άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας μας
6 κουταλιές τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε στο λάδι το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τις πράσινες πιπεριές για 5-10 λεπτά.2. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τον πουρέ ντομάτας, τον τοματοπολτό, το κρασί, τον βασιλικό, τη ρίγανη, τις μαύρες και τις πράσινες ελιές, τις κόκκινες πιπεριές, τις καρδιές αγκινάρας, τον μαϊντανό και το πιπέρι.
3. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
4. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
5. Σερβίρουμε το ζυμαρικό σε μπολ ρίχνοντας από πάνω από 1 κουταλιά παρμεζάνα στο καθένα.