Υλικά (6 μερίδες)
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα στη μέση
1/2 φλιτζάνι κόκκινο, γλυκό κρασί
2 κουταλιές βούτυρο, μαλακωμένο
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
1/4 φλιτζανιού και 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλιτζάνια ζωμός κότας
200 ml κρέμα γάλακτος
500 γρ. ζυμαρικά λινγκουίνια
1/2 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
1/4 φλιτζανιού και 2 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
λίγο πιπέρι
1/4 φλιτζανιού ψίχουλα από ξερό ψωμί
Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε 1 κουταλιά βούτυρο, σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Βράζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα κομματιάζουμε με ένα πιρούνι.2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελάχιστο βούτυρο, μέχρι να ροδίσει. Αναμιγνύουμε το αλεύρι με 1/2 φλιτζάνι από το ζωμό, το ρίχνουμε στο σκεύος με το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό. Μαγειρεύουμε, μέχρι να δέσει το μίγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλατος και ανακατεύουμε.
3. Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στραγγίζουμε.
4. Αναμιγνύουμε τα μανιτάρια, το κοτόπουλο, το μίγμα των κρεμμυδιών, τη γραβιέρα, το 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε τα λινγκουίνια και ανακατεύουμε ξανά.
5. Μεταφέρουμε το μίγμα σε πυρίμαχο ταψάκι. Ανακατεύουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα, τα ψίχουλα και το υπόλοιπο βούτυρο, σκορπίζουμε το μίγμα πάνω στα ζυμαρικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά.