Κουλουράκια βουτύρου 6 ψήφοι

Από ΣΟΦΙΑ Σ.
Κουλουράκια βουτύρου
 
 

Υλικά

400 γρ. βούτυρο γάλακτος
9 αυγά χωρισμένα κρόκο/ασπράδι
650 γρ. ζάχαρη
1 ποτήρι του κρασιού γάλα
1 φακελάκι αμμωνία
2 βανίλιες
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
αλεύρι μαλακό όσο σηκώσει (1700-1800 γραμμάρια)

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη, το βούτυρο και τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Χτυπάμε χώρια τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο μείγμα του βουτύρου. Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλα, προσθέτουμε προσθέτουμε την αμμωνία διαλυμένη στο γάλα και τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά με τα χεράκια μας, ρίχνουμε το πρώτο πακέτο αλεύρι ολόκληρο και λίγο λίγο από το δεύτερο.
Μόλις αρχίσει η ζύμη να ξεκολλάει από τα χεράκια μας αλλά να είναι μαλακή και ελαστική σταματάμε το ζύμωμα. Αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι για τουλάχιστον μισή ώρα και μετά πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα! Αν θέλουμε τα αλείφουμε με κρόκο αυγού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αλλά τα παρακολουθούμε συνέχεια γιατί ψήνονται πολύ γρήγορα.
Καλό είναι να έχουμε πλάσει όλη τη ζύμη σε λαδόκολλες για να μην μένει ο φούρνος άδειος.
2 αστέρια από 6 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες