Υλικά
700 γρ. μπούτια κοτόπουλου
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/4 φλιτζ. ελαφριά σόγια σος
2 κουταλιές κόκκινο ξύδι από ρύζι ή από κρασί
2 κουταλιές καλό ουίσκι bourbon
2 κουταλιές σκούρα ζάχαρη ή κατά τη γεύση (μέχρι 4 κουταλιές)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι πλυμένο και κομμένο σε μήκη των 8-9 χιλ.
2 φέτες τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/4 φλιτζ. ελαφριά σόγια σος
2 κουταλιές κόκκινο ξύδι από ρύζι ή από κρασί
2 κουταλιές καλό ουίσκι bourbon
2 κουταλιές σκούρα ζάχαρη ή κατά τη γεύση (μέχρι 4 κουταλιές)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι πλυμένο και κομμένο σε μήκη των 8-9 χιλ.
2 φέτες τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Εκτέλεση
1. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί 25x35 εκ., αναμιγνύουμε τα λοιπά συστατικά και τα χύνουμε από πάνω. Σκεπάζουμε και μαρινάρουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες ή καλύτερα αποβραδίς. Ρυρίζουμε τα κομμάτια που και που για να καλυφθούν πλήρως.2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175οC. Ψήνουμε το κοτόπουλο ξεσκέπαστο με την μαρινάδα για 45-60 λεπτά, ρίχνοντας που και που κουταλιές μαρινάδα από πάνω, μέχρι οι χυμοί να ρέουν καθαροί όταν τρυπάμε το κρέας στο παχύτερό του σημείο ή ένα θερμόμετρο να δείχνει τουλάχιστον 77οC στο ίδιο σημείο. Το σερβίρουμε ζεστό.
Μπορεί να χρησιμοποιθεί στήθος κομμένο μπουκιές σε σουβλάκια και μετά να ψηθεί στη σχάρα. Επίσης πολύ σκούρα ζάχαρη και σκορδόσκονη αντί για φρέσκο σκόρδο – το ίδιο και με το τζίντζερ.