Κολοκυθόσουπα βελουτέ 2 ψήφοι

Από LENAKI
Κολοκυθόσουπα βελουτέ
Γιορτινό πιάτο, ιδανικό για πρώτο να ετοιμάσει το στομάχι μας για τα υπόλοιπα φαγητά.
 
 

Υλικά (4)

1 κιλό κόκκινη κολοκύθα βρασμένη κομμένη σε κύβους
1/2 lt ζεστό γάλα
1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/2 κ. σ. τζίντζερ σε σκόνη
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 ½ κ. σ. βούτυρο
¼ φλ. λευκό κρασί ή sherry
αλάτι
πιπέρι
λίγη καρυδόψιχα ή αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Λιώνουμε στο μπλέντερ τη βρασμένη κολοκύθα. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια στο βούτυρο και τα σβήνουμε με το κρασί ή το sherry. Στη συνέχεια προσθέτουμε στη κατσαρόλα τον πολτό της κολοκύθας και ρίχνουμε και το τζίντζερ. Βράζουμε τη σούπα μας περίπου για 20 λεπτά και μετά προσθέτουμε και το γάλα στη κατσαρόλα, προς το τέλος ρίχνουμε και τη κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε. Η σούπα σερβίρεται ζεστή με λίγη κρέμα γάλακτος αδιάλυτη για να κάνει σχεδιάκι και λίγη καρυδόψιχα ή αμυγδαλόψιχα.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες