Υλικά
Για τη βάση:
145 γρ. ζάχαρη
6 αυγά μεσαίου μεγέθους
125 γρ. αλεύρι
50 γρ. κορν φλάουρ
Για το σιρόπι:
200 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κουαντρό
Για το γλάσο:
250 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κουτ. σούπας μέλι
Γεμίζουμε με κρέμα patisserie που εδωσα συνταγή, χωρίς βανίλια αλλά με ξύσμα απο 1 πορτοκάλι.
145 γρ. ζάχαρη
6 αυγά μεσαίου μεγέθους
125 γρ. αλεύρι
50 γρ. κορν φλάουρ
Για το σιρόπι:
200 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κουαντρό
Για το γλάσο:
250 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κουτ. σούπας μέλι
Γεμίζουμε με κρέμα patisserie που εδωσα συνταγή, χωρίς βανίλια αλλά με ξύσμα απο 1 πορτοκάλι.
Εκτέλεση
Για τη βάση:Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε ασπράδια από κρόκους. Ρίχνουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και τα 45 γρ. από τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή γυαλιστερή μαρέγκα που αν τη γείρουμε ανάποδα να μην πέφτει από τον κάδο.
Καθαρίζουμε τον κάδο από τη μαρέγκα αδειάζοντάς την απαλά σε ένα μπολ. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5' μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν αρκετά. Να γίνουν μια κρέμα. Σταματάμε το χτύπημα και κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ. Καθαρίζουμε το σύρμα και το βάζουμε στα άπλυτα. Προσθέτουμε στο μείγμα τη μισή μαρέγκα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά με κυκλικές κινήσεις να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Κοσκινίζουμε το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε λίγο, λίγο στο μείγμα ανακατεύοντας συνέχεια με την μαρίζ με απαλές κινήσεις. Μόλις ενσωματωθούν προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά προσέχοντας να μη χάσει τον όγκο και την αφράτη υφή του.
Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο κορνέ με το μείγμα. Για να βγούν ίσες οι βάσεις των κοκ σχεδιάζουμε κύκλους διαμέτρου 5 εκατοστών πάνω σε λαδόκολλα με οδηγό ένα στρόγγυλο κουπάτ. Αναποδογυρίζουμε τη λαδόκολλα σε ταψί για να μην ακουμπάει το μολύβι στο γλυκό αλλά να διακρίνεται απλώς. Με τι σακούλα γεμίζουμε τα κυκλάκια με ζύμη, προσέχοντας να μείνουν εντός των ορίων του κύκλου. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15' έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τους μετράμε. Γυρίζουμε ανάποδα τους μισούς δηλ. η επίπεδη πλευρά που θα βάλουμε τη γέμιση να είναι εκτεθειμένη προς τα πάνω.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι για 2'. Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε το λικέρ. Με ένα πινέλο αλείφουμε τους γυρισμένος κύκλους με σιρόπι και με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής βάζουμε την κρέμα patisserie. Καπακώνουμε με τους υπόλοιπους κύκλους. Βάζουμε για 10' στην κατάψυξη.
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και την βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάει να φουσκώσει τη ρίχνουμε στο μπολ με την σοκολάτα. Βάζουμε και το μέλι και με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε και κάνουμε ένα λείο γλάσο. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βουτάμε τα κοκάκια.