Υλικά (4-6 μερίδες)
1 μεγάλη μελιτζάνα
1/2 φλιτζ. άπαχο γιαούρτι
2 κουταλιές ταχίνι
1/4 φλιτζ. ξηρό σέρι
1/4 φλιτζ. χυμός λεμονιού
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν ή κατά τη γεύση
1/4 φλιτζ. μαϊντανός για γαρνίρισμα
500 γρ. ζυμαρικό βίδες ή ταλιατέλες
1/2 φλιτζ. άπαχο γιαούρτι
2 κουταλιές ταχίνι
1/4 φλιτζ. ξηρό σέρι
1/4 φλιτζ. χυμός λεμονιού
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν ή κατά τη γεύση
1/4 φλιτζ. μαϊντανός για γαρνίρισμα
500 γρ. ζυμαρικό βίδες ή ταλιατέλες
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Κόβουμε τη μελιτζάνα στα δυο και την τοποθετούμε με το κομμένο μέρος προς τα κάτω πάνω σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί. Την τρυπάμε με το πιρούνι αρκετές φορές και μετά την ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει πολύ και να διαλύεται. Μόλις κρυώσει, αφαιρούμε το εσωτερικό με ένα κουτάλι και λιώνουμε όλα τα υλικά εκτός από το μαϊντανό και το ζυμαρικό στο μπλέντερ. Το αφήνουμε για λίγο ώστε να αναμιχθούν οι γεύσεις.2. Βράζουμε το ζυμαρικό, ενώ στο μεταξύ ζεσταίνουμε απαλά τη σάλτσα. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα.
3. Γαρνίρουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε (μερικοί αρέσκονται να βάζουν παρμεζάνα τριμμένη, που φαίνεται ότι αρέσει πολύ!).