Καριοκάκι σπέσιαλ 11 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Καριοκάκι σπέσιαλ
Το καλύτερο καριοκάκι που έχετε φάει ποτέ. Κανείς δεν τρώει μόνο ένα!
 
 

Υλικά

1 κιλό παντεσπάνι
1 κιλό κουβερτούρα υγείας λιωμένη
750 γρ. καρύδι
250 γρ. σιρόπι από γλυκό κουταλιού πορτοκαλί ή για σιροπιαστά γλυκά.
500 γρ. γλάσσο λιωμένο
500 γρ. κύβοι φρούτων (πορτοκαλιού)

Εκτέλεση

Βάζουμε στο κάδο του ζυμωτηρίου μας το παντεσπάνι κομματιασμένο και το αλέθουμε με το εξάρτημα που λέγεται γάντζος. Όταν γίνει σκόνη ρίχνουμε τη σοκολάτα και το γλάσσο λιωμένα και στη συνεχεία το σιρόπι. Το αφήνουμε σε χαμηλή ταχύτητα να χτυπηθεί καλά και 1 λεπτό πριν το βγάλουμε ρίχνουμε τους κύβους και το καρύδι. Βγάζουμε το μείγμα από τον κάδο και το βάζουμε σε ειδική μακρόστενη φόρμα στην οποία έχουμε στρώσει μεμβράνη για να μη μας κολλήσει. το σχήμα δηλαδή είναι ένας λεπτός κορμός. Αν δεν έχουμε φόρμα, το πλάθουμε μπαστούνι σε μια μεμβράνη και το πατάμε ώστε η μια πλευρά να είναι επίπεδη. Έτσι θα έχουμε το σχήμα του μισοφέγγαρου. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει, έπειτα ξεφορμάρουμε και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Λιώνουμε σοκολάτα, την στρώνουμε για να κρυώσει και με ένα πιρούνι, βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια και όταν τα βγάλουμε, τα φυσάμε για να σχηματιστούν κύματα και σκουπίζουμε με το χέρι από το κάτω μέρος την περίσσια σοκολάτα για να μη δημιουργηθεί πάτος. Δεν τα καρφώνουμε με το πιρούνι, αλλά τα ακουμπάμε επάνω στο πιρούνι. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και στο ψυγείο.
3 αστέρια από 11 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες