Γλυκόξινο κοτόπουλο 6 ψήφοι

Από ΔΙΟΝΥΣΙΑ Α.
Γλυκόξινο κοτόπουλο
 
 

Υλικά (2-4 μερίδες)

1 κ.σ. ελαιόλαδο
400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά τετραγωνάκια
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά τετραγωνάκια
150 γρ. φέτες ανανά (κρατάμε 6 κ.σ. από το ζουμί)
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. άσπρο ξύδι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το λάδι στο wok. Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο για 1-2 λεπτά.
2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
3. Προσθέτουμε τον ανανά και το χυμό του, το ξύδι, τη σάλτσα σόγιας και το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν. Χρειάζεται λίγη ώρα μόνο.
4 αστέρια από 6 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες