Υλικά (6-8 μερίδες)
300-350 γρ. αλεύρι
50 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
1 ασπράδι αυγού
2 ουκ της σούπας λικέρ γλυκάνισου
ξύσμα 1 λεμονιού
150 γρ. μελί
1 φλιτζ. του καφέ ανθόνερο η ροδόνερο
30 γρ. πολύχρωμη τρούφα
άφθονο λάδι για το τηγάνισμα
50 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
1 ασπράδι αυγού
2 ουκ της σούπας λικέρ γλυκάνισου
ξύσμα 1 λεμονιού
150 γρ. μελί
1 φλιτζ. του καφέ ανθόνερο η ροδόνερο
30 γρ. πολύχρωμη τρούφα
άφθονο λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακουβίτσα.Ρίχνουμε στο κέντρο τα αυγά το ασπράδι, το λικέρ, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία ομοιογενή ζύμη.
Πλάθουμε κορδονάκια και τα κόβουμε με το μαχαίρι σε κομματάκια σε μέγεθος ρεβιθιού.
Απλώνουμε τα κομματάκια πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια να στεγνώσουν.
Τηγανίζουμε τις μπαλίτσες λίγες λίγες σε άφθονο ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολικό το μελί μετά το ανθόνερο και ανακατεύουμε για λίγο με ξύλινη κουτάλα.
Απλώνουμε τις μπαλίτσες σε μια πιατέλα σε στεφάνι τις περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα του μελιού και πασπαλίζουμε με την τρούφα.