Υλικά
100 γρ. Βιτάμ
12-14 φρέσκα μανιτάρια μέτρια
150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
80 γρ. φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά
120 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
100 γρ. τυρί έμενταλ τριμμένο
ανάλογο αλάτι και πιπέρι
12-14 φρέσκα μανιτάρια μέτρια
150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
80 γρ. φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά
120 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
100 γρ. τυρί έμενταλ τριμμένο
ανάλογο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τους μίσχους από τα μανιτάρια (κοτσάνια) και τους ρίχνουμε στο μίξερ μαζί με το μπέικον για να λιώσουν.Ρίχνουμε το μείγμα των μανιταριών σε μια λεκάνη μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και το 1/3 της κρέμας γάλακτος. Ζυμώνουμε τη γέμιση έως ότου ομογενοποιηθεί και σφίξει. Εάν είναι μαλακή, τη δένουμε με λίγη φρυγανιά ακόμα και κάνουμε μικρές μπαλίτσες.
Βάζουμε τα μανιτάρια σε βραστό νερό για 5 λεπτά έως ότου μαλακώσουν ελαφρά.
Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ταψί και προσθέτουμε από πάνω τις μπάλες που κάναμε με τη γέμιση.
Περιχύνουμε με λίγη κρέμα γάλακτος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-15 λεπτά.