Υλικά (10 μερίδες)
2 kg γαρίδες φρέσκες
35 ml ελαιόλαδο
1 μεγάλο πράσο κομμένο σε φέτες
2,5 κουταλιές αλεύρι γενικής χρήσης
1 φλιτζ. Σαμπάνια
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
1,5 κουταλιά ζάχαρη
1,5 κουταλιά άνηθο κομμένο
λίγο πιπέρι καγιέν
500 γρ. Pipe rigate
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Βάζουμε τις γαρίδες σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και τις βράζουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι οι γαρίδες να αλλάξουν χρώμα. Στραγγίζουμε, φυλάγοντας 1 φλιτζ. ζωμό και τις καθαρίζουμε από τα κελύφη, αφήνοντας τις ουρές.
3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το πράσο και το τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το ζωμό, τη σαμπάνια, την κρέμα, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε δυνατή φωτιά, ώσπου η σάλτσα να βράσει και να γίνει παχύρρευστη. Προσθέτουμε το άνηθο και το πιπέρι. Αναμιγνύουμε τη σάλτσα με το ζυμαρικό,γαρνίρουμε με φρέσκο κολίαντρο και σερβίρουμε αμέσως.