Υλικά
Για τις κρέπες:
1,3 ποτήρια αλεύρι
2,5 ποτήρια γάλα
3 αυγά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ζάχαρη
0,3 κ.σ. αλάτι
Για την γέμιση:
βραστό στήθος κοτόπουλου 500 γρ.
μανιτάρια τις επιλογής σας 50 γρ.
2 ποτήρια ζωμό κότας
1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. αλεύρι
2 κρόκοι
αλάτι, λάδι για τηγάνισμα
60 ml κονιάκ προαιρετικά
1,3 ποτήρια αλεύρι
2,5 ποτήρια γάλα
3 αυγά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ζάχαρη
0,3 κ.σ. αλάτι
Για την γέμιση:
βραστό στήθος κοτόπουλου 500 γρ.
μανιτάρια τις επιλογής σας 50 γρ.
2 ποτήρια ζωμό κότας
1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. αλεύρι
2 κρόκοι
αλάτι, λάδι για τηγάνισμα
60 ml κονιάκ προαιρετικά
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη ζύμη, βάζουμε σε ένα σκεύος τα αυγά, αλάτι, ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε γάλα, αλεύρι, ελαιόλαδο, ανακατεύουμε ξανά και μετά τηγανίζουμε τις κρέπες μας σε λάδι σε κάθε πλευρά από 1, 5 λεπτό. Φτιάχνουμε σάλτσα, λιώνουμε σε μια κατσαρόλα 3 κ.σ. βούτυρο, ρίχνουμε αλεύρι ανακατεύοντας. Τηγανίζουμε μέχρι που θα πάρει χρυσαφί χρώμα μετά σιγά σιγά ρίχνουμε το ζωμό κότας και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας για 20 λεπτά. Μετά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά ακόμα. Φτιάχνουμε γέμιση, κόβουμε τα μανιτάρια και τα τηγανίζουμε με 3 κ.σ. βούτυρο, ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το ρίχνουμε στα μανιτάρια. Ρίχνουμε τη σάλτσα, τους κρόκους και το μαγειρεύουμε ώσπου να πήξει. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι κι όταν κρυώσει ρίχνουμε το κονιάκ αν θέλουμε. Τέλος σε κάθε κρέπα βάζουμε 1 κ.σ. γέμιση και τις τυλίγουμε όπως μας αρέσει. Μετά τις τηγανίζουμε σε κάθε πλευρά από λίγο.Καλή όρεξη!
|