Πέννες με γαρίδες ξινοκαυτερές 4 ψήφοι

Πέννες με γαρίδες ξινοκαυτερές
 
 

Υλικά (6 μερίδες)


500 γρ. μέτριες γαρίδες ξεφλουδισμένες
1 κουταλιά ξηρό σέρι
Σος (βλ. παρακάτω)
3 κουταλιές λάδι
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1,5 κουταλάκι ρίζα τζίντζερ κομμένη
1/4 κουταλάκι κόκκινα τσίλι ψιλοκομμένα
2 μεγάλοι μίσχοι σέλερι, κομμένοι σε φέτες πάχους 1,5 εκ.
1/2 φλιτζ. ρίζα μπαμπού κομμένη σε φέτες
500 γρ. πένες ή ριγκατόνια βρασμένα και στραγγισμένα
λίγο αλάτι κατά τη γεύση

Σος:
1/4 φλιτζ. ξύδι
5 κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλιές σόγια σος
2 κουταλάκια κορνφλάουρ

Εκτέλεση

1. Ανακατεύουμε τις γαρίδες με το σέρι σε ένα μπολ, φτιάχνουμε τη σος και την κρατάμε στην άκρη.
2. Ζεσταίνουμε ένα wok ή τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν ζεσταθεί, βάζουμε 1,5 κουταλιές λάδι. Όταν αρχίζει να καίει, βάζουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το ψιλοκομμένο τσίλι. Ανακατεύουμε μια φορά, βάζουμε τις γαρίδες και τηγανίζουμε αναδεύοντας για 3 περίπου μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε από το τηγάνι.
3. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι. Προσθέτουμε το σέλερι, το φρέσκο κρεμμύδι και τη ρίζα μπαμπού και τηγανίζουμε αναδεύοντας για 1 λεπτό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τη σος και μετά ξαναβάζουμε τις γαρίδες. Τηγανίζουμε αναδεύοντας, ώσπου η σος να κοχλάσει και να γίνει παχύρρευστη.
4. Αναμιγνύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες