Γαρίδες με κάρυ και ανανά
Πρόκειται για ένα πιάτο το οποίο ετοιμάζεται γρήγορα. Η σάλτσα του είναι αρκετά πηχτή και κρεμώδης. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε πολτό κάρυ kaeng khua , ο κόκκινος πολτός κάρυ είναι εξίσου γευστικός.
-Εάν το κάρυ δεν είναι πολύ πηχτό όταν τελειώσετε , αφαιρέστε τις γαρίδες και τον ανανά και βράστε το έως ότου να πήξει. Αντί για γάλα καρύδας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος έτσι όμως θα χάσετε από το άρωμα της καρύδας. Αυτό το πιάτο θα πρέπει να σερβιριστεί με ρύζι στον ατμό ή κρουτόν.
-Εάν το κάρυ δεν είναι πολύ πηχτό όταν τελειώσετε , αφαιρέστε τις γαρίδες και τον ανανά και βράστε το έως ότου να πήξει. Αντί για γάλα καρύδας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος έτσι όμως θα χάσετε από το άρωμα της καρύδας. Αυτό το πιάτο θα πρέπει να σερβιριστεί με ρύζι στον ατμό ή κρουτόν.
Υλικά (1-2)
2 κουταλιές τη σούπας σπορέλαιο
2 κουταλιές της σούπας κάρυ (kaeng khua)
1/2 - 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
500 γρ. γαρίδες φρέσκες και καθαρισμένες
1-2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού (fish sauce)
1-2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1/2 ανανάς καθαρισμένος και κομμένος σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας κάρυ (kaeng khua)
1/2 - 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
500 γρ. γαρίδες φρέσκες και καθαρισμένες
1-2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού (fish sauce)
1-2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1/2 ανανάς καθαρισμένος και κομμένος σε κύβους
Εκτέλεση
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε καλά το σπορέλαιο και προσθέτετε την πάστα κάρυ. Εάν σβολιάσει και δυσκολευτείτε να την απλώσετε αραιώστε την προσθέτοντας λίγο γάλα καρύδας.2. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Προσθέστε το γάλα καρύδας και ανακατέψτε καλά έως ότου αρχίσει να βράζει.
3. Προσθέστε τις γαρίδες και αμέσως μετά ρίξτε τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη. Όταν οι γαρίδες είναι σχεδόν έτοιμες, προσθέστε τον ανανά και ανακατέψτε καλά. Το φαγητό αυτό είναι αρκετά παχύρευστο.