Υλικά
1 φλ. νερό
80 γρ. βούτυρο
λίγο αλάτι
λίγη ζάχαρη
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
80 γρ. βούτυρο
λίγο αλάτι
λίγη ζάχαρη
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
Εκτέλεση
Ανάβουμε το μάτι και πάνω σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά. Μόλις η ζύμη θα κολλάει στην κουτάλα αποσύρουμε την ζύμη από την φωτιά. Την αφήνουμε 15-20 λεπτά να κρυώσει, την βάζουμε στο μίξερ και ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα έτσι ώστε η ζύμη μου να γίνει λεία και αφράτη. Μετά με ένα κορνέ απλώνουμε τα σουδάκια πάνω σε ένα ταψάκι που έχει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 25-30λεπτά.Σημείωση του yumyum: Αφού ψηθούν και κρυώσουν μπορούμε να αδειάσουμε το εσωτερικό τους, κρατώντας το «καπάκι» τους, και να βάλουμε μέσα γέμιση της αρεσκείας μας (πχ κρέμα πατισερί, μαρμελάδα κλπ).
|