Ζουμερό γλυκό με ινδοκάρυδο 4 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Ζουμερό γλυκό με ινδοκάρυδο
 
 

Υλικά

Για το παντεσπάνι:
2 αυγά
200 ml γάλα
100 ml λάδι
100 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι
1 baking powder
2 κ.σ. κακάο

Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
1 ποτήρι ζάχαρη
7 κ.σ. σιμιγδάλι
200 γρ. ινδοκάρυδο
αν θέλετε μπορείτε να προσθέτετε λίγη άσπρη σοκολάτα περίπου 30-40 γρ.

Εκτέλεση

Βράζετε το γάλα και στην συνέχεια προσθέτετε το σιμιγδάλι και την ζάχαρη, τα βράζετε ακόμα 10 λεπτά μέχρι να τα πήξουν. Αφαιρείται την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε το ινδοκάρυδο. Αφήνετε το σιμιγδάλι για να κρυώσει ή μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε χλιαρό.
Μετά βάζετε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι σε ένα μπολ για να τα ανακατώσετε με το χέρι ή με το μίξερ. Βουτυρώνετε και βάζετε αλεύρι σε ένα ταψί διαστάσεων 25x34 εκ. περίπου. Βάζετε το μισό μείγμα για το παντεσπάνι και το ψήνεται στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου, δεν χρειάζεται να είναι πολύ ψημένο, τόσο όσο να μην βουλιάζει η κρέμα στο παντεσπάνι. Βάζετε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και στην συνέχεια βάζετε το υπόλοιπο μείγμα από το παντεσπάνι και τα ψήνεται όλα μαζί για ακόμα 15-20 λεπτά περίπου.

Το γλυκό πρέπει να ψηθεί σε μέτρια θερμοκρασία μην δυναμώνετε τον φούρνο σας. Από πάνω μπορείτε να βάλετε γλάσο σοκολάτας ή να βάλετε ινδοκάρυδο. Μπορείτε να το αφήσετε και όπως είναι επειδή το παντεσπάνι είναι λείο
3 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες