Υλικά
1 πακέτο τυρί κρέμα
1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί romano
1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη και λιωμένη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1/4 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
αλάτι και πιπέρι
450 γρ. καρδιές αγκινάρας από κονσέρβα, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σπανάκι, αν είναι κατεψυγμένο να αποψυχθεί και να στραγγιστεί
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί romano
1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη και λιωμένη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1/4 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
αλάτι και πιπέρι
450 γρ. καρδιές αγκινάρας από κονσέρβα, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σπανάκι, αν είναι κατεψυγμένο να αποψυχθεί και να στραγγιστεί
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε ελαφρά ένα μικρό ταψί. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτε μαζί το τυρί κρέμα, τη μαγιονέζα, το τυρί παρμεζάνα, το τυρί romano, το σκόρδο, το βασιλικό και το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτεε απαλά στις καρδιές αγκινάρας και το σπανάκι.Μεταφέρετε το μίγμα στο ταψί και βάλτε από πάνω το τυρί μοτσαρέλα. Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο 25 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσουν ελαφρά.