Τυρόπιτα χωριάτικη
Με την ίδια συνταγή, αν προσθέσουμε 1 φλιτζάνι τριμμένη κολοκύθα (στον τρίφτη του κρεμμυδιού) και επί πλέον αλάτι και πιπέρι, μπορούμε να την μετατρέψουμε σε κολοκυθοτυρόπιττα.
Υλικά (10-15 κομμάτια)
ζύμη για 4 φύλλα βέργας
3/4 κιλού φέτα τριμμένη
6 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
3 κουταλιές λάδι
λάδι για τα φύλλα
3/4 κιλού φέτα τριμμένη
6 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
3 κουταλιές λάδι
λάδι για τα φύλλα
Εκτέλεση
1. Ανοίγουμε με τον πλάστη 4 φύλλα.2. Κτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη φέτα, το γάλα το λάδι Ανακατεύουμε καλά.
3. Αλείφουμε καλά με λάδι ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε ένα φύλλο. Με ένα μεγάλο κουτάλι στρώνουμε το 1/3 από το μίγμα, απλώνουμε πάνω το άλλο φύλλο και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα. Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων.
4. Λαδώνουμε καλά το τελευταίο φύλλο, τρυπάμε με ένα μαχαιράκι εδώ και εκεί στην επιφάνεια και ψήνουμε στους 200 C για 1 ώρα περίπου.