Τσουρέκια 3 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Τσουρέκια
Νόστιμα τσουρέκια χωρίς ιδιαίτερο κόπο και χρόνο στην παρασκευή τους. Το μόνο που πρέπει να προσέχουμε είναι τα υλικά μας να είναι χλιαρά και σε θερμοκρασία δωματίου!
 
 

Υλικά

1 κ. αλεύρι Αλλατίνη
1 κ. αλεύρι Αγ. Γεωργίου
1 κ. αλεύρι Robin
800 γρ. ζάχαρη
12 αυγά μεγάλα
1/2 κ. γάλα
250 γρ. βιτάμ
250 γρ. βούτυρο φρέσκο
1 φακελάκι μαστίχα
1 φακελάκι μαγλέπι
200 γρ. μαγιά φρέσκια
αυγό για το άλειμμα
σουσάμι ή φιλέ αμύγδαλο

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη διαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό, με λίγη ζάχαρη και λίγο αλεύρι. Αφήνουμε σε ζεστό σημείο να διπλασιαστεί σε όγκο. Λιώνουμε τα βούτυρα, όχι να κάψουν, και ζεστάνουμε το γάλα μας να είναι χλιαρό. Σε μία μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε τα αλεύρια μας, την μαστίχα και το μαχλέπι τριμμένα στο μούλτι, περιμετρικά αφήνοντας κενό στην μέση. Σπάμε τα αυγά στην μέση ρίχνουμε και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε λίγο.
Όταν η μαγιά φουσκώσει τη ρίχνουμε και αυτή στο κέντρο της λεκάνης, ρίχνουμε και το γάλα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε ρίχνοντας κάθε τόσο αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί όλο. Τελευταίο ρίχνουμε το βούτυρο και με ανάλαφρες κινήσεις χωρίς να παιδεύουμε την ζύμη μας το ενσωματώνουμε και αυτό.
Ετοιμάζουμε τα ταψιά μας στρώνοντας λαδόκολλα και αρχίζουμε να κόβουμε κομμάτια από την ζύμη και να πλάθουμε τσουρέκια σε διάφορα σχήματα.
Τα βάζουμε σε ζεστό σημείο να διπλασιαστούν σε όγκο. Όταν είναι έτοιμα τα αλείφουμε με αυγό και άμα θέλουμε τα πασπαλίζουμε με σουσάμι, ζάχαρη ή φιλέ αμύγδαλο. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά. Καλή επιτυχία!

Σημ: Θα πρέπει να προσέχετε να μην βάζετε τα τσουρέκια πολύ κοντά όταν φουσκώνουν για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Επίσης μπορείτε να τα κάνετε γεμιστά με μαρμελάδα ή μερέντα. Παίρνουν περίπου 2 με 2μιση ώρες να φουσκώσουν ανάλογα με την ζέστη που έχουν γι΄αυτό να τα σκεπάσετε καλά.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες