Τσουρέκι με κανέλα
Αυτό το τσουρέκι με κανέλα πρέπει να το δοκιμάσετε! Είναι πολύ ωραίο για καφέ αλλά και για πρωινό!
Υλικά
3/4 κούπες ζεστό νερό
2,5 κουταλάκια ξερή μαγιά
1 κουταλιά μέλι
1 1/4 κούπες καστανή ζάχαρη
3 1/2 κούπες αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκια μοσχοκάρυδο
1/3 κούπες ηλιέλαιο
3 αυγά
Για τη γέμιση:
3 κουταλιές βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη
2,5 κουταλάκια ξερή μαγιά
1 κουταλιά μέλι
1 1/4 κούπες καστανή ζάχαρη
3 1/2 κούπες αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκια μοσχοκάρυδο
1/3 κούπες ηλιέλαιο
3 αυγά
Για τη γέμιση:
3 κουταλιές βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
Προσθέτουμε στο ζεστό νερό τη μαγιά και το μέλι και τα αφήνουμε για 5 λεπτά.Αδειάζουμε το μείγμα σε έναν κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το λάδι και χτυπάμε.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε απαλά και προσθέτουμε το μείγμα από τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 8-10 λεπτά και μετά αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 2 ώρες.
Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη. Το κάθε ένα το ανοίγουμε κατά μήκος και από πάνω του προσθέτουμε το 1/3 από το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη κανέλα της γέμισης.
Αρχίζουμε να πλέκουμε τα 3 αυτά κομάτια σαν κοτσίδα και σφίγγουμε τις 2 άκρες.
Ψήνουμε στους 190° C για 25 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ωραίο χρώμα και να έχει ψηθεί στο κέντρο του.
|