Υλικά
6 φλιτζ. αλεύρι αμερικάνικο
1 2/3 φλιτζ. βούτυρο
1 2/3 φλιτζ. ζάχαρη
2 κουταλιές ξηρή μαγιά ή 150 γρ. φρέσκια μαγιά
5 αυγά
1 1/2 φλιτζ. γάλα χλιαρό
ξύσμα μισού πορτοκαλιού
ξύσμα μισού λεμονιού
1 κουταλιά μαχλέπι σε σκόνη
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 αυγό χτυπημένο
αμύγδαλα ολόκληρα και ξεφλουδισμένα
1 2/3 φλιτζ. βούτυρο
1 2/3 φλιτζ. ζάχαρη
2 κουταλιές ξηρή μαγιά ή 150 γρ. φρέσκια μαγιά
5 αυγά
1 1/2 φλιτζ. γάλα χλιαρό
ξύσμα μισού πορτοκαλιού
ξύσμα μισού λεμονιού
1 κουταλιά μαχλέπι σε σκόνη
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 αυγό χτυπημένο
αμύγδαλα ολόκληρα και ξεφλουδισμένα
Εκτέλεση
-Βάζετε το γάλα στη φωτιά να γίνει χλιαρό-Σε μία λεκάνη διαλύετε την μαγιά στο γάλα, προσθέτετε 1 1/2 φλιτζ. αλεύρι, ανακατεύετε καλά και αφήνετε να φουσκώσει να γίνει διπλάσιο
-Σε μία κατσαρόλα σε πολλή χαμηλή φωτιά, βάζετε το βούτυρο να λιώσει
-Χτυπάτε καλά τα αυγά και τα προσθέτετε στο βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς
-Προσθέτετε το μαχλέπι, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού και το αλάτι
-Χύνετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στην λεκάνη με την μαγιά, ανακατεύετε και ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνετε
-Ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία ζύμη ομοιόμορφη
-Αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί
-Χωρίζετε τη ζύμη σε κομμάτια τα οποία τα πλάθετε σε τσουρέκια
-Τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα
-Σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσουν
-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C
-Αλείφετε με αυγό και πασπαλίζετε με αμύγδαλα
-Ψήνετε για περίπου μία ώρα
|