Τσάτνεϊ φράουλας 16 ψήφοι

Από ΒΑΣΩ Π
Τσάτνεϊ φράουλας
Γλυκόξινη μαρμελάδα που προέρχεται από την ασιατική κουζίνα και συνοδεύει καταπληκτικά τα τυριά μας, τυροκροκέτες, τα ψημένα κρεατικά μας, χρησιμοποιείται δε και σαν αλοιφή σε φρυγανισμένα ψωμάκια!!!
 
 

Υλικά

500 γρ. φράουλες
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
1 κ. γ. καυτερή πιπεριά ή πιπέρι καυτερό κόκκινο (καγιέν)
1 ποτήρι νερού μηλόξιδο
1 ξυλάκι κανέλα
50 γρ. φρέσκο τζίντζερ
1 κ. γ. αλάτι
200 γρ. καφέ ζάχαρη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις κρατάμε ολόκληρες. Βάζουμε τις φράουλες μέσα σε μια λεκάνη και τις πασπαλίζουμε με τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά, την κανέλα, το τζίντζερ, το πιπέρι και τη ζάχαρη. Τέλος αλατίζουμε. Αφήνουμε το μείγμα να μαριναριστεί για 1 ώρα.  Στη συνέχεια το μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει μαρμελάδα. Το βγάζουμε και αφού το βάλουμε σε γυάλινο βάζο το φυλάμε στο ψυγείο.
3 αστέρια από 16 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες