Υλικά
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1/4 του φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι μαρμελάδα βατόμουρο
4 φλιτζάνια βατόμουρα
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 1/2 κιλό κέικ
1/4 του φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι μαρμελάδα βατόμουρο
4 φλιτζάνια βατόμουρα
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 1/2 κιλό κέικ
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη, ¼ του φλιτζανιού νερό, και το χυμό λεμονιού και τα φέρνουμε σε σημείο βρασμού, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη, 1 έως 2 λεπτά.Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μικρό μπολ, βάζουμε τη μαρμελάδα με 3 φλιτζάνια βατόμουρα και τα πολτοποιούμε ελαφρώς.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές ζάχαρη μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί.
Κόβουμε το κέικ σε φέτες και αλείφουμε και τις δύο πλευρές τους με το σιρόπι λεμονιού.
Τοποθετούμε το 1/3 των φετών εφαρμοστά στον πυθμένα ενός γυάλινου μπολ κόβοντας τις άκρες εάν είναι απαραίτητο. Απλώνουμε στο κέικ το 1/3 του μίγματος βατόμουρου και στη συνέχεια το 1/3 της κτυπημένης κρέμας. Επαναλαμβάνουμε για άλλες δύο στρώσεις και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα βατόμουρα. Το βάζουμε στο ψυγείο.
Το Τράιφλ με Βατόμουρα είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε!
|