Τραγανιστοί κουραμπιέδες 6 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΟΣ Α.
Τραγανιστοί κουραμπιέδες
Αυτή η συνταγή είναι αποκλειστικά για τα Χριστούγεννα (πλάκα κάνω) και επειδή βλέπω ότι όλοι την λιγουρεύεστε και χωρίς πολλά, πολλά είπα να σας την πω.
 
 

Υλικά

1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο.
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη.
1 κρόκο αυγού.
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ ή λικέρ.
1 κουταλάκι τσαγιού κοφτό μπέικιν πάουντερ.
150 γραμμάρια ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
λίγο ακόμα αλεύρι αν η ζύμη είναι μαλακή.
1/2 κιλό ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα.

Εκτέλεση

Χτυπάτε καλά την ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ προσθέτοντας το κονιάκ και το κρόκο αυγού .Αφού δουλευτεί καλά το μείγμα προσθέστε το αλεύρι και τα ζυμώνετε, ρίχνετε και τα αμύγδαλα στη ζύμη και φτιάχνετε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού που αφού τα πλατύνετε τα βάζετε σε αποβουτυρωμένο ταψί και τα ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία 175 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά. Πασπαλίζετε το πάτο του ταψιού κοσκινίζοντας με ένα σουρωτήρι την άχνη ζάχαρη και τοποθετείτε πάνω του τους ζεστούς κουραμπιέδες και ξανακοσκινίστε από πάνω τους την άχνη ζάχαρη μέχρι να καλυφθούν πλήρως.
1 αστέρια από 6 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες