Υλικά (25-35 κομμάτια περίπου)
250 γρ. αλεύρι
250 γρ. φρέσκο βούτυρο
1/4 φλιτζ. χοντροκομμένα αμύγδαλα και
ολόκληρα αμύγδαλα όσα και οι κουραμπιέδες
2 κουταλιές κονιάκ
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 κρόκος αυγού
1 βανίλια
1/2 φλιτζ. ανθόνερο
250 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. φρέσκο βούτυρο
1/4 φλιτζ. χοντροκομμένα αμύγδαλα και
ολόκληρα αμύγδαλα όσα και οι κουραμπιέδες
2 κουταλιές κονιάκ
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 κρόκος αυγού
1 βανίλια
1/2 φλιτζ. ανθόνερο
250 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε ζάχαρη βανίλια και κονιάκ καθώς και το αυγό. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε έως ότου η ζύμη να μην κολλά στα χέρια μας.2. Σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί τοποθετούμε τους κουραμπιέδες που πλάσαμε στο σχήμα που θέλουμε και αφού βάλουμε από ένα ολόκληρο αμύγδαλο στον καθένα, ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
3. Μόλις τους βγάλουμε τους ραντίζουμε με το ανθόνερο και πασπαλίζουμε την άχνη ζάχαρη.