Υλικά
250 γρ. δυνατό αλεύρι
250 γρ .φέτα τριμμένη
5γρ. ξηρή μαγιά
½ κουταλάκι του γλυκού μέλι διαλυμένο σε νερό
100 ml ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
250 γρ .φέτα τριμμένη
5γρ. ξηρή μαγιά
½ κουταλάκι του γλυκού μέλι διαλυμένο σε νερό
100 ml ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με το αλάτι ομοιόμορφα. Φτιάχνουμε μια μικρή λακουβίτσα στο κέντρο του αλευριού και προσθέτουμε τη μαγιά αραιωμένη σε χλιαρό νερό μαζί με το μέλι.Ανακατεύουμε τη μαγιά και το μέλι με λίγο από το αλεύρι και στη συνέχεια το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά. Προσθέτουμε αρκετό χλιαρό νερό για να γίνει μια εύπλαστη αλλά όχι κολλώδης ζύμη. Το ζυμώνουμε στο μπολ αρκετά για να γίνεται μια μπάλα και στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε ένα πλαστήρι και ζυμώνουμε για τουλάχιστον 10 λεπτά, όπως το ζύμωμα για το ψωμί. Το βάζουμε πίσω στο μπολ , σκεπάζουμε με μεμβράνη , το βάζουμε σε ζεστό μέρος και το αφήνουμε να φουσκώσει για να διπλασιάσει το μέγεθός του. Αλείφουμε ένα ρηχό ταψί 36 εκατοστών με το λάδι και τοποθετούμε τη ζύμη σε αυτό , ισοπεδώνοντας με την παλάμη του χεριού μας , έτσι ώστε να καλύπτει το σύνολο του πάτου. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη , πιέζοντάς το με τα δάχτυλά μας. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη από πάνω. Αλείφουμε τις άκρες καλά με το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το υπόλοιπο πάνω από την φέτα. Αφήνουμε να φουσκώσει ξεσκέπαστο σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο...
|