Ρύζι τηγανητό με αυγό
Το παρόν ρύζι χρησιμοποιείται ως βάση για το σερβίρισμα κινέζικων πιάτων, με τα φαγητά των οποίων αναμιγνύεται.
Υλικά
1 αυγό
2 κουταλάκι ασιατικό σησαμέλαιο
2 κουταλιές φυτικό λάδι
3 φλιτζ. βρασμένο ρύζι (250 γρ. ξηρό)
100 γρ. μπιζέλι (αποψυγμένο)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ολόκληρα, ψιλοκομμένα
100 γρ. φύτρα φασολιών σόγιας
1-2 κουταλάκια σόγια σος ή κατά τη γεύση
πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο κατά τη γεύση
2 κουταλάκι ασιατικό σησαμέλαιο
2 κουταλιές φυτικό λάδι
3 φλιτζ. βρασμένο ρύζι (250 γρ. ξηρό)
100 γρ. μπιζέλι (αποψυγμένο)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ολόκληρα, ψιλοκομμένα
100 γρ. φύτρα φασολιών σόγιας
1-2 κουταλάκια σόγια σος ή κατά τη γεύση
πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το αυγό με το σησαμέλαιο.2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ. Μόλις το λάδι σιγοβράσει και σχεδόν καπνίσει, ρίχνουμε το ρύζι και Ψιλοτηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί καλά.
3. Προσθέτουμε τα μπιζέλια, τα κρεμμυδάκια και τα φύτρα σόγιας. Ψιλοτηγανίζουμε για περίπου 3 λεπτά, ανακατεύοντας το ρύζι συνεχώς.
4. Νοστιμίζουμε με τη σόγια σος και το πιπέρι και το σπρώχνουμε προς τη μια μεριά του τηγανιού. Χύνουμε το κτυπημένο αυγό στο άλλο μέρος και το αφήνουμε να πήξει για 10 δευτερόλεπτα.
5. Με ένα ξυλάκι ή ξύλινη σπάτουλα σπάζουμε το αυγό και το γυρίζουμε για να αναμιχθεί με το ρύζι. Ψιλοτηγανίζουμε για 1 λεπτό ακόμη και σερβίρουμε.
Σημ. Μπορούμε να προσθέσουμε επί πλέον τεμαχισμένο ζαμπόν ή γαριδούλες βραστές.