Ταλιατέλες τηγανητές με γλυκό σολομό 1 ψήφοι

Ταλιατέλες τηγανητές με γλυκό σολομό
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


350 γρ φιλέτο σολομού κομμένο σε λεπτές λωρίδες
2 κουταλιές σογιού (γιαπωνέζικη σόγια σος)
2 κουταλιές σακέ
4 κουταλιές μιρίν ή γλυκό σέρι
1 κουταλάκι σκούρα μαλακιά ζάχαρη
2 κουταλάκια φρέσκια τζιντζερόρριζα τριμμένη
3 σκελίδες σκόρδο, 1 λιωμένη και 2 κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές σησαμέλαιο
250 γρ ταλιατέλες (με αβγό) βρασμένες και στραγγισμένες
50 γρ φύτρες αλφάλφα (ήμερο τριφύλλι)
2 κουταλιές σησαμόσποροι ελαφρά καβουρδισμένοι

Εκτέλεση

1. Απλώνουμε τις λωρίδες του σολομού σε ένα ρηχό πιάτο.
2. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη σόγια σος, το σακέ, το μιρίν ή το γλυκό σέρι, τη ζάχαρη και τη λιωμένη σκελίδα σκόρδο. Τα ρίχνουμε πάνω στο σολομό, τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε να μαριναριστεί για 30 λεπτά.
3. Στραγγίζουμε τις λωρίδες του σολομού, ξύνοντας προσεκτικά από την επιφάνειά τους τα τυχόν κομμάτια σκόρδου ή τζίντζερ και φυλάμε το υγρό της μαρινάδας. Απλώνουμε το σολομό σε μια στρώση σε ένα ταψί. Τις βάζουμε σε προθερμασμένο γκριλ για 2-3 λεπτά χωρίς να τις γυρίσουμε.
4. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι μέχρι να κάψει, ρίχνουμε μέσα το λάδι και απλώνουμε στην επιφάνειά του. Προσθέτουμε τις φέτες σκόρδου και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά αλλά να μην καούν.
5. Προσθέτουμε τις βρασμένες ταλιατέλες και το υγρό της μαρινάδας που φυλάξαμε. Τηγανίζουμε-αναδεύοντας για 3-4 λεπτά, μέχρι η μαρινάδα νε μειωθεί ελαφρά και να γίνει σαν σιρόπι που καλύπτει το ζυμαρικό.
6. Ρίχνουμε στο γουόκ τις φύτρες αλφάλφα και το βγάζουμε αμέσως από τη φωτιά. Μεταφέρουμε τις ταλιατέλες σε ζεσταμένα πιάτα σερβιρίσματος και βάζουμε από πάνω το σολομό. Ρίχνουμε από πάνω σησαμόσπορους και σερβίρουμε αμέσως.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες