Υλικά (2 μερίδες)
225 γρ σολομός φρέσκος (ή από κονσέρβα) κομμένος σε μικρούς κύβους
400 γρ τοματάκια από κονσέρβα κομμένα
225 γρ πιπεριές κόκκινες ψητές από βαζάκι κομμένες
1 πράσινη καυτερή πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη
2 κουταλάκια πάπρικα
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
χυμός 1 λεμονιού
1 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο κομμένο
αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι κατά τη γεύση
350 γρ ταλιατέλες
2 κουταλιές γάλα κοκοκάρυδου
καρύδα τριμμένη για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις τομάτες, τις πιπεριές, την πάπρικα, το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια, το χυμό λεμονιού και τον κόλιαντρο. Αφήνουμε να πάρουν βράση και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Βάζουμε αλατοπίπερο.2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
3. Βάζουμε στη σάλτσα το σολομό και το γάλα κοκοκάρυδου. Ζεσταίνουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο ζυμαρικό και ανακατεύουμε για να αναμιχθούν. Γαρνίρουμε με τριμμένη καρύδα και σερβίρουμε.